Terugblik raadsvergadering 7 februari

De fractievoorzitter blikt terug: "Een nieuw raadslid en bestemmingsplan Matchpoint unaniem aangenomen."

schedule 8 feb 2019
bookmark_border Centrumplan
create Ewoud 't Jong

De politiek krijgt wel eens het verwijt dat er te veel gepraat wordt en te weinig gedaan en in die kritiek zit wel een kern van waarheid, maar de raadsvergadering van 7 februari 2019 verliep vlot. De besluiten waren blijkbaar goed voorbereid.

Een van de hoogtepunten was de benoeming van Annemarie van de Brug als raadslid. Zij komt de fractie van het CDA versterken na het vertrek van Robert Olthuis in januari. We zullen de ervaren en evenwichtige inbreng van Robert missen, maar we wensen Annemarie veel succes en gelet op de ervaringen in de commissie Samenleving verwachten we een constructieve en enthousiaste inbreng. Gerike van Donkersgoed werd beëdigd als commissielid en ook haar wensen we veel succes.

Als SGP fractie waren we deze avond vooral tevreden over Matchpoint. In mei 2017 organiseerden we een avond in de Arendshof waar veel buurtbewoners op af kwamen naar aanleiding van de plannen van het College voor tijdelijke huisvesting. Na veel gesprekken zijn de plannen aangepast en wordt er nu permanent en afwisselend gebouwd. Natuurlijk kunnen niet alle (tegenstrijdige) wensen ingewilligd worden, maar het plan dat zich nu laat omschrijven als groen, intiem, robuust, duurzaam, comfortabel en informeel kan op instemming van velen rekenen. Er waren dan ook geen insprekers meer. Jan van den Brink gaf het college in de voorbereidende commissievergadering daarom een compliment. Aandachtspunten zijn er ook: hoe hoog wordt de geluidswal (al dan niet met zonnepanelen) en hoe loopt de afwikkeling van het verkeer in de toekomst? Na een korte duidelijke toelichting van wethouder Nico Gerritsen vond de gemeenteraad stemming niet nodig en werd het bestemmingsplan unaniem vastgesteld. Zo bouwen we in het groot (Rimpeler) en klein (Matchpoint) verder aan Putten, maar daar kan het niet bij blijven!

Wethouder SGP Putten

Ewoud 't Jong

Ewoud ’t Jong, 51 jaar en sinds Ossenmarkt 1970 Puttenaar. Via de kerk (Hervormde Gemeente) en de sport nauw verbonden met de Puttense samenleving. Werkt als zelfstandig jurist en als beleidsmedewerker bij de gemeente Amsterdam. Gehuwd met Petronella; samen hebben zij één getrouwde dochter die eveneens in Putten woont. Vanaf maart 2017 was hij reeds als commissielid Samenleving actief. Bij de laatste verkiezingen in 2018 was hij lijsttrekker van SGP Putten en sinds maart 2018 was hij raadslid en fractievoorzitter. Sinds 5 september 2019 volgde hij Nico Gerritsen op als wethouder.