Puttense verkiezingsdebat

SGP Putten debatteert D.V woensdag 23 februari mee met het Puttense verkiezingsdebat van Omroep Gelderland.

schedule 18 feb 2022
bookmark_border Centrumplan
create

SGP Putten debatteert D.V woensdag 23 februari mee met het Puttense verkiezingsdebat van Omroep Gelderland.

Het debatverdeling is als volgt:

Thema’s

Thema 1: Het centrum

Dit is het Puttense centrum. Om het centrum bruisend te houden staat er een dure verbouwing op de planning, want als er niks gebeurt, zal het centrum langzaamaan leeglopen. Zo wordt de straat en de verlichting een stuk gezelliger gemaakt. Maar: is dat voldoende of moeten we juist nog meer doen om het centrum aantrekkelijk te houden, zoals bijvoorbeeld het toestaan van meer evenementen. En doen we dat dan zes of zeven dagen in de week? Met andere woorden: hoe zorgen we ervoor dat het Putter centrum voor iedereen bruisend blijft?

Thema 2: Jongeren

Jongeren in Putten zijn ontevreden, want er is eigenlijk niks voor ze te doen. Als de jongeren uitgaan, gaan ze naar Ermelo. Of duiken ze weg in keten, die jarenlang door de gemeente werden gedoogd, maar sinds 2 jaar niet meer. Ook zijn er nauwelijks evenementen voor de jeugd. Het lijkt zo een beetje een vergeten groep te worden, maar toch is het belangrijk om jongeren aan de gemeente binden, om zo onder meer de vergrijzing tegen te gaan. Maar hoe doe je dat? Wat gaat Putten doen om de jongeren tevreden te houden?

Thema 3: Duurzaamheid

Veel daken in Putten liggen inmiddels al vol met zonnepanelen. Een goed teken, want Putten moet alles op alles zetten om iedereen klimaatneutraal te krijgen. Veel Puttenaren hebben hun huis al verduurzaamd door het te isoleren, maar alleen daarmee gaan we het waarschijnlijk niet redden. Een deel van de energie zal ook uit wind moeten komen of van bijvoorbeeld een zonnepark op landbouwgrond. Allemaal maatregelen die wél geld gaan kosten en misschien niet altijd even populair zijn. Hoever moet de politiek gaan om ervoor te zorgen dat Putten klimaatneutraal wordt?

Thema 4: Wonen

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Putten is al een aardig eind op weg. En er staan ook nog wat projecten op de planning. Toch lijkt er één groep nog steeds achter te blijven: de mensen met een kleine beurs, want wonen in Putten wordt zo langzamerhand onbetaalbaar. Hoe gaan we die mensen, veelal starters, toch in Putten houden? Kan dat door het plaatsen van flexwoningen? Of juist door het bouwen van meer woonplaatsen voor senioren, zodat er doorstroming op gang komt. En heeft de politiek het lef om op plekken waar de buurt tegen is, toch woningen te faciliteren?

Het debat begint om 11 uur en is te volgen via gld.nl/stemt/verkiezingsbus.